mandag 19. juli 2010

Where movies are made - Norwegians go crazy!Okey, når vi først er i L.A. - MÅ vi jo bare ta turen innom Universal Studios. Lite visste vi om hvor enormt stort det var, og hvor ekstremt mange andre som også hadde tatt turen dit...


Men fulle av pågangsmot går vi på. Det første som møter oss en en kø på 70 minutter, for å gjøre noe vi ikke helt vet hva er...men herr Svemling er STOR fan av Simpsons, så når noe bærer navnet "Krusty Land" kommer vi ikke utenom... Men køen går fort! Det har Universal sørget for, ved å ha kalddusjer i taket, episoder av The Simpsons på TV-skjermer som kan sees overalt hvor du står i køa, og et system som gjør at du aldri står stille mens du venter. Og så kommer vi inn i det aller helligste. Og det vi var så usikker på hva var, visste seg å være en simulator som gjør at du opplever det som om du befinner deg i selve tegnefilmen som blir vist. Når du stuper utfor en bratt bakke, så beveger simulatoren seg slik at du tror du ER i filmen! Og når et skummelt dyrt spytter etter deg, BLIR du våt! Dette var noen exhilarating minutes, og alle er enige etterpå at dette var det verdt å vente på! Kanskje Tusenfryd kan ta noen hint? ;-)
Og dagen på Universal fortsetter i samme tempo - med begeistring etter begestring. Shrek i 4D, vannshow fra WaterWorld (og noen mer eller mindre kjente skuespillere og stuntmenn/kvinner) gjør oss både våte og imponerte, et show som illustrerer special effects er både kult og interessant - men det O store ved hele dagen er rundturen i små busser/trikker (something something) på settet. Her kjører vi gjennom ferdiglagde byer (helt folketomme selvsagt - og selv om vi får opplyst at de hverken inneholder noe eller er ekte, SER de ekte ut) som er laget for forskjellige filmer, og brukt i mange kjente filmer og serier (som vi ikke lenger husker...), flyvraket som ble brukt i war of the world (med Tom Cruise) og biler brukt i ulike filmer. Men den som trodde rundturen skulle bli en vanlig sightseeing, måtte tro om igjen!
Når vi kjører gjennom Mexico-settet, kommer det plutselig en ELV stormende mot oss! For real! Utenfor settet til Psycho kommer en fyr og bærer på et lik! (Eller, det var jo en dukke, men hvordan skulle vi vite det?!) Biler krasjer, et tog deles i to, vi blir ristet, sprutet på, inne i tunneler, på sett og overalt! Det er action fra start til slutt. Og det er så gjennomført! Inne i en møøøørk tunnel møter vi King Kong i 4D. Gorillaene kommer seriøst INN i bussen (som forøvrig er helt åpen i utgangspunktet, uten vinduer og dører...) Etter utallige hyl og rop er turen over etter litt over 1 time.
Vi er så slitne og fornøyde etter dagen som fireåringer etter en tur på tivoli (som inkluderer både sukkerspinn og popcorn - noe vår dag selvsagt også gjorde). Dette er det råeste vi har opplevd noensinne, og alt er så gjennomført og proft at vi tviler på at noe kan toppe dette. Anbefales på det sterkeste! Men obs: er du lettskremt, har klaustrofobi, hjerteproblemer, er gravid, har diabetes eller NOEN annen form for noe som helst, tar ikke Universal Studios ansvar for det altså! Noe som sto på plakater og ble gjentatt ved alle attraksjonene. Men hey, vi hadde med oss en med medfødt hjertefeil, ei med klaustrofobi....vel, ingen gravide da, men vi lever ennå i beste velgående og synes alle showene og turene var knall! Vi gjør det igjen anytime!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar