lørdag 26. juni 2010

Kvelden før dagen før reisedagen

Da e the fantastic4 samla i leiligehta hennes Linn i Oslo. Og selvfølgelig blir det ultimate kortspællet for reisegladefolk introdusert for de som ikke har vært innviet i dette spillet før. Spillet er speseielt utviklet for 2, men kan uten tvil nytes i større lag. Spillet orignerte på interflight turen tell ho Line og ho Helen i 2005, og skal nu spilles av F4.

Her kommer en kort gjennomgang av reglene:
Spillet er en god miks mellom Olsen, Mattis/Hund og Idiot. Spillet heter PYRAMIDENES KONGE, og spilles med 2 kortstokker(øl eller gin eller annen valgfri drikke) inkludert joker. Joker er selvfølgelig som alltid et valgbart kort, altså hva som helst...

Hver enkelt deltager velger 2 tall. Dette er dine personlige nøkkelkort. Linn hadde denne kvelden 4 og 8. Yngve 3 og 9, Ola Knekt og 7 og Line 5 og dame. Det kan være lurt å beholde samme nøkkelkort hvert spill. Å skifte kan være høyst forvirrende...

Hver av deltakerne utdeles 13 kort, som de uten å se på legger som sin egne private pyramide, med 2 kort igjen som de skal ha på hånden. Hver spiller skal så lenge pyramiden eller deler av pyramiden finnes på bordet alltid ha minimum 2 kort på hånda.
Nå snus øverste kort fra den gjenværende stokken. Du spiller ut kort ved å følge farge eller tall. Er det kløver så legger du kløver. Ligger der en 2-e kan du legge uansett sort, bare det er 2.
For å snu radene i pyramiden din, må du spille ute en av dine nøkkelkort. Og de må selvfølgelig følge farge/sort eller tall som er spilt før deg.Deretter kan du velge å spille fa hånda eller fra den åpnede pyramiden. For å åpne ny linje må du spille ditt nøkkelkort når pyramiden er tom for åpne kort. Du kan også spille det siste åpne kortet fra pyramiden som nøkkelkort.

Slik går spillets gang, rad for rad. Dersom du noen gang i spillet ikke skulle kunne legge på, har du anledning til å trekke et og et kort, inntil tre kort.

Så er det bare toppen av pyramiden igjen. Når du spiller ut denne er det viktig at du husker å utføre følgende.....

......slå knyttneven i bordet og rope: PYRAMIDENES KONGE! Dersom du glemmer dette må du trekke tre kort.
Så har du bare en oppvgave igjen. Nå må du kvitte deg med alle kortene du har på hånda.

Men igjen, her kommer en viktig ting. Når du har et kort igjen på hånda, skal du rope engasjert: CHAROLOASTRA CHAROLÅ! Mens du lager en sirkel foran ansiktet med det siste kortet....
Obs: Dette må du gjøre hver gang du har bare et kort igjen.
Å dersom du da får spilt ut det siste kortet, er du vinner av dette fantastiske spillet :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar